Sådan får du mere ud af dit mobilabonnement

For mange kan det være svært at finde ud af hvordan det egentlig hænger sammen med mobilabonnementer. Hvad er data? Hvad er up? Hvad er down? Skal jeg bruge taletid eller store mængder SMS-data? Eller skal jeg gå efter det mindste? I denne artikel håber vi det bliver klart for dig hvordan du bedst kan finde det mobilabonnement, som passer til dig.

Data og mobilabonnementer

Data er blevet det nye store ord når det kommer til mobilabonnementer. Det er det nøgleord, som alle udbyderne elsker at kaste rundt når de snakker om, hvor gode der er til deres jobs. Men hvad vil det egentlig sige når der er så mange tal involveret og data bliver kastet rundt som var det ingenting? Data er egentlig for at sige det meget kort information. Hvad der menes med det er, at hver gang du bruger din telefon til at f.eks. gå på Facebook eller se en video, så modtager din telefon information gennem forbindelsen til internettet.

Test: smølfeskvaredsovs

Information er altså data, og når det kommer til at give dig denne data som kan være i form af videoer eller noget så småt som en besked på Facebook, så ”bruger” du altså data. Hvad de datagrænser er som mobiludbyderne snakker om er altså kort sagt en grænse på, hvor mange informationer du må hente på din telefon henover en måned. Hvis du ser YouTube videoer hver dag på din telefon eller Netflix, så kan det godt være, at du skal have mere data. Hvis du derimod kun bruger din internetforbindelse til, at modtage beskeder på Facebook (som ikke fylder så meget), så skal du måske ikke have et så stort abonnement. Husk dog, at data ikke tæller med hvis din telefon er slået til Wi-Fi. For så er det nemlig ikke telefonudbyderen, som giver dig din data!

Hvilke mobilabonnementer er for mig?

Det egentlig spørgsmål som skal besvares er jo så naturligvis hvilket mobilabonnement som er til dig. Som sagt, hvis du bruger din telefon rigtig meget på forskellige apps kan det være en god ide, at få et med meget data. Hvis du derimod taler meget er det naturligvis en god ide, at sørge for at du får et abonnement som giver dig stort overskud af taletid. Det er altså en balancegang mellem at få et abonnement som passer dig bedst. Taler du meget, skriver meget og bruger nettet? Så skal du nok have et luksus medlemskab.

Men hvad hvis du rejser meget? Hvis du rejser meget inden for EU er der nu gode nyheder til dig, da EU vedtog i januar, at alle roamingafgifter skulle afskaffes for rejse inden for EU. Dette er en rigtig god nyhed, for hvad det egentlig betyder er, at hvis du bruger din telefon i EU medlemslande vil du ikke opleve, at du lige pludselig skal betale store mængder penge. En god ide er, at læse om dit personlige teleselskabs politik på det, for det er ikke alle som giver uendelige mængder gratis data.

Læs meget mere om mobilabonnementer her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *